PAS(S) Roeselare

Daguitstap: bezoek aan de koekjesfabriek te Lo-Reninge en de Beverdijkwandelroute te Lo-Pollinkhove

Info: Kwaliteit, authenticiteit, natuurlijke ingrediënten en bovenal een nooit aflatende passie voor koekjes… Toen Jules Destrooper in 1886 zijn gelijknamige Biscuiterie oprichtte, zal hij nooit vermoed hebben dat meer dan 130 jaar later fijnproevers in meer dan 75 landen de koekjes weten te appreciëren. In ons Bezoekerscentrum wandel je letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen. Aanvullend zal je heel wat opsteken over hoe de dag van vandaag de verfijnde koekjes worden gebakken. In de proefbakkerij staat vanzelfsprekend proeven hierbij uitgebreid op het programma.

10.20 uur: Samenkomst bij de ingang van de koekjesfabriek. (Vanuit het bezoekerscentrum wordt gevraagd om wat vroeger aanwezig te zijn dan 10.30 uur en deze timing strikt te respecteren.) Wij kunnen niet wachten op laatkomers.

10.30 uur: Start met de rondleiding met gids, proeven van de koekjes en mogelijkheid om achteraf koekjes te kopen in de shop.

12.00 uur: We verplaatsen ons naar het volkscafé ‘De loobrug’ waar we onze picknick opeten en iets drinken.

13.00 uur of 13.30 uur: we wandelen de beverdijkwandelrouteoute rond Pollinkhove, afstand is 8,2km.

Voor wie: Voor (jong) volwassenen met een normale begaafdheid en met de diagnose autisme (of een vermoeden daarvan.) Ook auti-vriendelijke familie of vrienden zijn welkom op deze activiteit.

Wanneer: 4 december 2021, aanwezig zijn om 10.20 uur en einde van deze activiteit ongeveer om 16.30 uur.

Waar: Bezoekerscentrum Jules Destroopere: Gravestraat 5, 8647 Lo

Volkscafé ‘De Loobrug’ , Lobrug 5, 8647 Pollinkhove.

Info over de bereikbaarheid: Vanaf Roeselare kan er meegereden worden met een personenwagen (cambio huur wagen) De kost hiervoor is 5 euro.

Prijs: De inkomprijs voor de koekjesfabriek bedraagt 5 euro en 3 euro voor kinderen van 6 tem 11 jaar. Wie een vrijetijdspas bezit van de stad Roeselare betaald 2,5 euro. (Alleen voor inwoners van Roeselare.) De kost voor de gids wordt betaald door onze Pass kas. Eventueel wat geld voorzien om in de shop koekjes te kopen en voor een drink in het café.

Het inkomgeld voor de koekjesfabriek moet gestort worden op het rekeningnummer van Pass Roeselare: 5 euro of 2,5 euro. BE94 6529 2694 4614 met vermelding van je naam en met hoeveel personen je inschrijft.

Inschrijven: Laat weten dan je komt voor 30 november 2021. Stort het juiste bedrag op het opgegeven rekeningnummer. Je bent alleen ingeschreven als het geld gestort is. Stuur ook nog een mail met het bericht dat je komt. Mochten de coronamaatregelen terug strenger worden en deze dag niet kunnen doorgaan verwittigen wij iedereen die ingeschreven is. STUUR DAAROM OOK JULLIE GSM NUMMER MEE BIJ JE INSCHRIJVING.

Bijkomende info: Wie liever alleen de koekjesfabriek bezoekt of alleen de beverdijkwandelroute wil wandelen laat dit weten per mail. Breng je vaccinatiecertificaat mee op papier of op de app op je smartphone. Draag een mondmasker. Ben je ziek of heb je koorts blijf dan thuis en laat je afwezigheid weten aan Martine. Deelnemen is op eigen risico, de Pas(s) groep heeft geen ongevallen verzekering. Uw familiale verzekering denkt onze activiteiten.

Contactgegevens pas(s) verantwoordelijke: martine.noppe1@telenet.be 0494 270019