PAS(S) Roeselare

Hulpverlening voor personen met autisme

Daar we de laatste tijd tal van nieuwe leden verwelkomen hebben we het deze avond over wat hulpvol kan zijn voor een persoon met autisme. Dit kan op verschillende vlakken zijn. Is er mogelijkheid om bijkomende financiële tegemoetkomingen te krijgen? Hoe zit de sociale zekerheid ineen vanuit het federale en vanuit Vlaanderen? Zijn er sociale voordelen? Kan het VAPH iets betekenen voor personen met autisme? We gaan ook na wat professionele en niet-professionele hulp kan betekenen voor ons. We denken hierbij aan buddywerking, hulp bij alleen gaan wonen, hulp bij zoeken naar werk en vrijwilligerswerk, telefonische psychologische hulp, autismetelefoon, zelfmoordlijn, tele-onthaal of online hulp. Praktische hulp is ook belangrijk. Personen die al een tijdje aanwezig zijn in de groep kunnen hun ervaring delen met de nieuwe leden.

Wij zijn geen professionele hulpverleners maar door ervaring en wat opzoekwerk proberen wij de juiste informatie mee te geven. Waar wij zelf geen antwoord op weten verwijzen wij door.

Wanneer: woensdag 23 februari 2022  startuur: 19u30 • einduur: 22u00

Waar:        TRAX Traxweg 1 te Roeselare

Stap naar de linkerkant van het gebouw die deels open is en ga binnen langs de witte deur. Je stapt de korte gang door en neemt de trap naar de eerste verdieping. Stap tot aan het einde van de gang en ga binnen in het lokaal genaamd ‘vergaderlokaal’.

Voor wie?  Voor (jong)volwassenen met een diagnose an autisme of een vermoeden daarvan.

Kostprijs: Jouw aanwezigheid tijdens de avond zelf is gratis. De meeste dranken zijn te verkrijgen aan 1 euro. Die staan gekoeld in de koelkast. Drankjes kan je kiezen aan het begin van de avond en tijdens de pauze.

Inschrijven:       ja  Voor: maandag 21 februari 22

Inschrijven per mail naar BEIDE mail adressen

Bijkomende info:

Wij houden ons aan de corona regels die dan van toepassing zijn. Wie wat drempelvrees heeft of bij een eerste deelname is het mogelijk om 15 minuten eerder te komen.

PAS(S)-verantwoordelijke(n):

Martine Noppe: martine.noppe1@telenet.be   051 249498   0494 270019

Dries Denys: driesdenys@gmail.com   0496 938967

Wegbeschrijving:

Op het domein TRAX kan u niet parkeren. In de omliggende straten is er parking alsook in de parking onder het station.