Sint Bernardus Brewery Tour

Sint Bernardus Brewery Tour

We bezoeken de brouwerij Sint Bernardus in Watou. Daarna krijgen we enkele degustaties in brasserie Bar Bernard. Drink je geen (alcoholische) bier? Geen nood!Er zijn ook nonalcoholische dranken te verkrijgen. Na de rondleiding en degustatie kunnen we nog genieten van een hapje en drankje vanop de rooftop met mooi uitzicht op de streek.

Wanneer: zondag 23 juni 2024 van 14u tot ong. 17u30
Waar: St Bernardus Watou, Trappistenweg 23, 8978 Poperinge (Watou)

Voor wie? Voor (jong)volwassenen met (een vermoeden van) Autismespectrumstoornis en met normale tot hogere begaafdheid. Partner/vriend(in) en/of een familielid is ook welkom.

Kostprijs: Prijzen vind je hier: https://www.sintbernardus.be/nl/brouwerij/bezoek/plan-je-bezoek
Via Payconicq of rekeningnummer t.p. aan de organisator van deze activiteit.
Inschrijven is verplicht. Ten laatste op donderdag 20 juni e.k. via dit inschrijvingsformulier: https://forms.gle/NcKybH6fvuZN1xrX8
Bijkomende info:
Er wordt om 13u afgesproken aan het station van Veurne (aan oud station). Rij je liever mee met een deelnemers vanuit een ander station (Kortrijk, Lichtervelde, Brugge)? Stuur een mailtje of berichtje naar de passverantwoordelijke!
PAS(S)-verantwoordelijke(n): Brecht Leuridan
Passwesthoek8630@gmail.com
Wegbeschrijving: https://maps.app.goo.gl/TPvavFXzAT4Xo2pv6

Kattenstoet Ieper

Kattenstoet Ieper

De 3 jaarlijkse 46ste kattenstoet trekt weer door de binnenstad van Ieper.

Voordat de kattenstoet uitgaat gaan we eerst een ijsje eten in ijssalon Il gusto d’italia op de markt (rechtover de hallen). Daarna zoeken we een (rustig) ideaal plekje op om de kattestoet te gaan bezichtigen. Na de stoet kunnen nog iets gaan drinken in het centrum.

Wanneer? Op zondag 12 mei van 14u tot ong 18u.

Voor wie? Voor (jong)volwassenen met (een vermoeden van) Autismespectrumstoornis en met normale tot hogere begaafdheid. Partner/vriend(in) en/of een familielid is ook welkom.

Graag een berichtje indien je wil komen via pb of mail (passwesthoek8630@gmail.com)

We verzamelen rond 14u aan de voorkant van het station van Ieper.
Zittribunes zijn al een tijdje volzet! We gaan dus al rechtstaand kijken.
De organisatie raad ten stelste aan om met de trein of bus komen.
Meer info over de kattenstoet vind je hier: https://kattenstoet.be/
Niet vergeten mee te brengen: zonnecreme of paraplu.
Bij stormweer en mogelijke afgelasting daardoor bezoeken we het Yper museum dat naast Flanders Fields ligt.

Contact: Passwesthoek8630@gmail.com

Historisch Veurne

Historisch Veurne

We nemen deel aan ‘Historisch Veurne’, een jaarlijks evenement dat zich afspeelt in en rond het Veurnse. Dit jaar staat de suikersite centraal waar vroeger de Suikerfabriek stond. We nemen deel aan een theaterwandeling. Er is ook een
retrokoers waar iedere wielerliefhebber kan aan deelnemen. We doen de theaterwandeling van 14u. Meer info vind je hier: https://www.veurne.be/nl/evenementen/historisch-veurne. Na de activiteit kunnen we in het centrum nog iets gaan eten. s’Avonds is er het monumentale spectakel ‘Het oog van de storm’ dat we samen (gratis) kunnen beleven op de Grote Markt.
Hier het verloop van de namiddag:
14u: Theaterwandeling
15u: Iets drinken/smullen op het suikerplein en een volksspel spelen.
16u: Kijken naar (en/of supporteren voor deelnemers) retrokoers (gratis).
18u: iets gaan eten op de grote markt.
21u30u: Totaalspectakel Oog van de Storm
22u: Einde van de activiteit.

Wanneer? Zaterdag 13 april.

Voor wie is de activiteit bedoeld?
Voor iedereen met een autismespectrumstoornis met normale tot hoge behaafdheid. Een vriend(in) of/partner of familielid mag ook meekomen.

We verzamelen rond 13u30 op het suikerplein. Wil je vroeger komen om een frietje of worstenbroodje te eten? Dat kan ook vanaf 12u30.

Wegbeschrijving & info over de bereikbaarheidvan de locatie/plaats:
Het Suikerpark ligt net buiten het historisch centrum van Veurne.
Zowel met de fiets, te voet of met de wagen geraak je hier vlot!
Van de Grote Markt is het Suikerpark een kwartiertje wandelen,
of 5 minuten fietsen. LIgt op wandelafstand (2min) van het
station van Veurne. Parkeren kan naast het station.

Prijs van deze activiteit: 9€ theaterwandeling, deelname 6€ retrokoers, 2€ voor zitplaats multimediaal spectakel Oog van de storm, rechtstaand is gratis.

Hoe en wanneer te betalen?
Tickets kunnen rechtstreeks geboekt worden via de website
https://ticketshop.ticketmatic.com/visit_veurne/shop

Inschrijven is verplicht!
Plaatsen dien je zelf te reserveren door tickets te kopen via deze website: https://ticketshop.ticketmatic.com/visit_veurne/shop. Wacht niet te lang om ticket(s) te boeken om er bij te kunnen zijn.

Bijkomende nuttige informatie
Bij reservatie kiezen we voor de theaterwandeling van 14u.
Graag een seintje indien je zelf hebt gereserveerd! Indien u liever wil dat de de organisator (Brecht) een ticket boekt gelieve dit door te geven!

E-mail: Passwesthoek8630@gmail.com

Workshop brood bakken+ Bezoek Bakkerijmuseum

Workshop brood bakken+ Bezoek Bakkerijmuseum

We brengen een bezoek aan het Bakkerijmuseum van Veurne. Maar vooraleer we het museum bezoeken nemen we deel aan een workshop ‘brood bakken’ onder begeleiding van een ‘professionele’ bakinstructuur. Tijdens deze workshop leer je de kneepjes van het vak. Terwijl de brooddegen rijzen en bakken in de oven, kan de hele groep eventueel het museum bezoeken. Hou in ieder geval rekening met een wachttijd van 1u tot 1,5u na de workshop.  Na afloop van activiteit neemt iedere deelnemer zijn of haar eigen broodje mee naar huis! We kunnen na de activiteit nog een (warm) drankje en gebakje nemen en wat bijpraten in de cafetaria van het museum open tot 17 uur .

Wanneer? Op zondag 10 maart om 13u tot ong 17u.
Waar? Bakkerijmuseum  Ieperse Steenweg 137, 8630 Veurne
Hoe geraak ik er? Met O.V. buslijn 56 of 60 vanuit station Veurne. Met auto: afrit E40 (richting De Panne) Veurne nemen en je bevindt zich direct aan het museum. Ligt vlak naast de autosnelweg.

Voor wie? Voor personen (18+) met een vermoeden of diagnose van ASS en normale tot hoge begaafdheid en zelfredzaamheid. Vriend/partner of één familielid is ook welkom.

We verzamelen in de cafetaria van het musem rond 13u15.

Inschrijven is verplicht door mail te zenden naar passwesthoek8630@gmail.com. Ten laatste tot 7maart. Er zal al op voorhand worden gereserveerd voor de bakworkshop door de organisator van deze activiteit zelf.
Ingangsprijzen vindt je hier: https://www.bakkerijmuseum.be/nl/bezoek-ons/openingsuren-en-tarieven/
Voor de bakworkshop is het 10€ pp (je eigen gebakken brood incl). https://www.bakkerijmuseum.be/nl/bezoek-ons/in-groep/workshop-basis-brood/
Belangrijk: De workshop Broodbakken duurt maximum 1u.
We hebben 10 gratis ingangskaarten hiervoor! De eerste 10 die inschrijven mogen gratis binnen! Deze gelden echter niet voor de workshop. Er zal een gratis gids ter beschikking zijn in het museum voor de groep.  
Wees op tijd voor de bakworkshop (13u30 stipt!).
Ben je wat later door onvoorziene omstandigheden? Gelieve de passverantwoordlijke persoonlijk te verwittigen.

Nieuwjaarsreceptie 2024

Nieuwjaarsreceptie 2024

We nodigen je uit om te klinken op het nieuwe jaar met warme en koude hapjes en een drankje (cava of vruchtensap) gevolgd door een korte quiz. Na de quiz kan er nog wat nagepraat worden met een drankje.
Hapjes worden gedurende de ganse namiddag geserveerd. Naast de cava of vruchtensap zijn ook twee extra drankjes inbegrepen in de prijs.

Voor wie?
Voor volwassenen met een autismespectrumstoornis en een normale tot hoge begaafdheid. Jouw partner is ook welkom. Tevens is het belangrijk dat men beschikt over voldoende zelfredzaamheid.

Wanneer?
Op zaterdag 20 januari 2024 van ong 14u t.e.m.18u

De locatie van de Nieuwjaarsreceptie is Ontmoetingsruimte t’Centrum in Torhout (Beerstraat 20 8820 Torhout). Ligt op 4 minuten stappen van het station. Er kan gratis worden geparkeerd in het centrum. Vergeet niet uw blauwe kaart te plaatsen in de blauwe zones! Hier vindt je de wegbeschrijving: https://maps.app.goo.gl/rAvH3LNVoumjxJnx5

Prijs van deze activiteit: een kleine financiële bijdrage van 7€ per persoon over te schrijven naar het rekeningnummer van PASS Kortrijk: BE71 6512 1029 2669 VOOR 13 JANUARI 2024. Betalingen erna worden niet in rekening gebracht. Vermeld in de overschrijving: “Nieuwjaarsreceptie, jouw naam (en naam van eventuele partner).

Inschrijven is verplicht en enkel geldig na TIJDIG overschrijven.

Inschrijving kan via dit google formulier https://forms.gle/i4KibUFaadBEHsoK7
Met dit formulier kan je ook aangeven of je een partner meebrengt.

Inschrijven vóór 13/01/24

Bijkomende nuttige informatie
Wie liever niet wenst deel te nemen aan de quiz kan rustig verder babbelen, supporteren of eventueel een wandeling maken in het centrum van Torhout.

Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt.

Nieuwjaarsreceptie Pas(s) West-Vlaanderen

Een samenwerking van (Pas(s) Brugge, Pas(s) actief Brugge, Pas(s) Kortrijk, Pas(s) Roeselare, Pas(s) auti-café Roeselare, Pas(s) Westhoek, Pas(s) gaming en Pas(s) sport)

We houden opnieuw een nieuwjaarsreceptie georganiseerd door alle West-Vlaamse Pas(s) groepen. Dit wordt opnieuw een gezellig samen zijn en er is de mogelijkheid nieuwe mensen te leren kennen. Er wordt cava en fruitsap voorzien als aperitief. Op de tafels voorzien we chips en nootjes. Er worden hapjes voorzien die bereidt worden op een professionele manier. Ook worden er frisdranken of water voorzien. Wie dit wil kan zich wagen aan een gezelschapsspel.

Wanneer:

zaterdag 21 januari 2023 Startuur: 15 uur. Einduur: 19 uur.

Waar:

RSL Oppost atelier 2

Brugsesteenweg 44

8800 Roeselare

https://rsloppost.be/

Zie bovenstaande website om foto’s te zien hoe het gebouw eruit ziet. Wanneer je binnenkomt in het gebouw dan begeef je u naar het eerste verdiep met de trap of met de lift. Je gaat binnen in het lokaal genoemd ‘atelier 2’.

Voor wie: Voor personen met een diagnose van autisme of een vermoeden daarvan. Tevens is het belangrijk dat men beschikt over een voldoende zelfredzaamheid.

Bijkomende info locatie/parkeren:

Het gebouw van RSL Oppost ligt op 800 meter stappen van het station van Roeselare. Er is parking in de omliggende straten. Let op voor parkeerboetes, betaal uw parkinggeld! Er zijn goedkope parkings op zaterdag te Roeselare. Iedere zaterdag vanaf 12 uur worden de bezoekers verwend met het bijzonder gunstig parkeertarief ‘lekker lang parkeren’. Deze parkeerformule geldt enkel voor Parking Ooststraat-Station en ook voor de andere centrumparkings: Wallenparking, parking De Munt en de Moermanparking. Voor slechts 1 euro kan je maar liefst 4 uur parkeren en voor 2 euro kan je 8 uur lang zorgeloos parkeren. Vanaf alle genoemde parkings is de afstand naar RSL Oppost overbrugbaar te voet.

Prijs en inschrijven:

5 euro. Te storten op het rekeningnummer van Pas(s) Roeselare

BE 94 6529 2694 4614 met vermelding van je naam in de mededeling.

Inschrijven voor 18 januari 2023.

Stuur ook een mail naar het mail-adres van Martine. Of zet je aanwezig op het FB evenement van Pas(s) Roeselare of Pas(s) West-Vlaanderen indien je daar lid van bent. Je krijgt een bevestiging als de 5 euro gestort is. (Binnen de 3 werkdagen.)              

Algemene bijkomende info:

Je kan gezelschapsspelen meebrengen. Stuur jullie woonplaats en GSM nummer mee via de inschrijving indien je dit nog niet deed. De woonplaats wordt gevraagd omdat sommige Pas(s) groepen subsidies  ontvangen van de stad waar de groep gevestigd is. Deze gegevens worden niet doorgegeven. Het GSM nummer wordt gebruikt in geval van onverwachte zaken om iedereen tijdig te kunnen verwittigen indien dit nodig zou blijken.  

Pas(s) verantwoordelijken:

Martine Noppe en alle collega vrijwilligers van Pas(s) WestVlaanderen.

martine.noppe1@telenet.be

passkortrijk@gmail.com

                        

                         

              

NIEUWJAARSRECEPTIE

Samenwerking met alle West-Vlaamse Pas(s) groepen

We houden een nieuwjaarsreceptie georganiseerd door alle West-Vlaamse PASS-groepen. Dit wordt een gezellig samenzijn en er is de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Er zal een glaasje cava of fruitsap voorzien worden en op de tafels verdelen we chips en nootjes. Verder worden er hapjes opgediend. Ook frisdranken en water zijn verkrijgbaar. Wie dit wilt, kan zich wagen aan een gezelschapsspel.

WANNEER
zaterdag 22 januari 2022
15u – 19u

WAAR
RSLopost Atelier 2
Brugsesteenweg 44
8800 ROESELARE

https://rsloppost.be
Zie bovenstaande website om foto’s te zien hoe het gebouw eruit ziet.
Wanneer je binnenkomt in het gebouw dan begeef je u naar het eerste verdiep met de trap of met de lift. Je gaat binnen in het lokaal genoemd Atelier 2.

INSCHRIJVEN
Verplicht voor 19/01/2022.
Alleen ingeschreven indien het bedrag overgeschreven werd. Stuur ook een mail als je gestort hebt naar martine.noppe1@telenet.be. De inschrijving is bevestigd nadat het bedrag op onze rekening staat.

PRIJS
€ 5, te storten op het rekeningnummer van PASS Roeselare: BE94 6529 2694 4614

VOOR WIE?
Voor personen met een diagnose van autisme of een vermoeden daarvan.

ORGANISATOR(EN)
Martine Noppe (PASS Roeselare)
en collegavrijwilligers van
PASS Roeselare
PASS Kortrijk
PASS Brugge
PASS Westhoek

martine.noppe1@telenet.be
051 24 94 98
0494 27 00 19
passkortrijk@gmail.com

BIJKOMENDE INFO
Je mag gezelschapsspellen meebrengen.

Mochten de Corona-maatregelen terug strenger worden en deze activiteit niet kan doorgaan, verwittigen we iedereen die ingeschreven is. Het bedrag wordt dan binnen die week teruggestort. STUUR DAAROM OOK JULLIE GSM_NUMMER MEE BIJ JE INSCHRIJVING INDIEN JE DIT NOG NIET DEED. draag een Mondmasker bij het binnenkomen en bij het rondlopen in het lokaal. Ben je ziek of heb je koorts, blijf dan thuis en verwittig ons zo snel mogelijk.

Het gebouw ligt op 800 meter stappen van het station van Roeselare. Er is parking in de omliggende straten. Let op voor parkeerboetes, betaal uw parkingticket! Er zijn goedkope parkings op zaterdag in Roeselare. Iedere zaterdag, vanaf 12 uur, worden de shoppers verwend met het bijzonder gunstig parkeertarief Lekker Lang Parkeren. Deze parkeerformule geldt enkel voor Parking Ooststraat – Station en ook voor de andere centrumparkings: Wallenparking, De Munt & de Moermanparking! Voor slechts € 1 kan je maar liefst 4u parkeren en voor € 2 kan je 8u lang zorgeloos parkeren.
Vanaf alle genoemde parkings is de afstand naar RSLoppost overbrugbaar te voet.