Pass Waasland: durf te vragen

Op zaterdagnamiddag 25/3 van 14h tot 16h in Zigzag te Sint-Niklaas, vertonen wij de VRT-één-documentaire van 4 januari: ‘Durf te vragen’ – alles wat je tot nu toe had willen vragen aan mensen met autisme, maar niet durfde.

Een docu van 55 minuten gepresenteerd door Siska Schoeters:

“In Vlaanderen leven naar schatting 66.000 mensen met een autismespectrumstoornis (ASS).

Bij velen van hen is het onzichtbaar waardoor ze vaak botsen op heel wat onbegrip.

‘Heeft niet iedereen een beetje een autistisch kantje?’

‘Moet je niet gewoon een beetje meer je best doen?’

Deze en nog vele andere vragen werden in ‘Durf te Vragen’ voorgelegd aan Ynske, Marc, Laila, Sven, Stijn, Maarten, Dominique en Laïs.

Acht unieke mensen, acht mensen met autisme.”

Nadien is er ruimte om via de gestelde vragen te reflecteren over deze docu, voor zij die dat willen.

Mensen met (een vermoeden van) autisme zijn van harte welkom op onze bijeenkomst in de Hazewindstraat 7.

In een veilige en discrete sfeer kunnen ervaringen en meningen worden uitgewisseld.

Reizen pass

Volgend jaar in 2023 gaan we ook twee keer op reis met pass.

De eerste reis is van vrijdag 16 juni tem maandag 19 juni naar vayamundo in oostende. vayamundo is een hotel waar we 1 of 2 appartementen hebben en waar we het ontbijt en avondmaal nuttigen in buffetvorm (eten plus drank). de prijs zal rond de 120 a 140 euro per persoon zijn. ook centjes meebrengen voor het middagmaal en eventueel uitstap en iets gaan drinken.

De tweede reis is naar landal het vennebos in nederland. van maandag 20 tem 25 november 2023. het is in de buurt van eindhoven. de prijs is rond de 180 a 200 euro voor huur huisje, zwemmen, drie avondmalen, vier middagmalen, vier ontbijten, fruit, chips, koffie, drank in het huisje. we gaan ook buitenshuis iets eten wat dan buiten de 180 a 200 euro valt. we verblijven daar in 1 huis of 2 huisjes. het is ook in de buurt van de efteling, een dierentuin, …

voor meer informatie: miekepass@hotmail.com

centerparcs reizen

-eind september gaan we een midweek naar centerparcs les ardennes in de ardennen. er is nog plaats voor drie personen. het kost 300 euro per persoon

-volgend jaar zouden we begin juli naar centerparcs gaan. ofwel de vossemeren of wel terhilss resort in de limburg. dan zal de prijs iets meer dan 300 euro zijn aangezien het in de grote vakantie is.

Uitstap efteling

Normaal gezien gaan we op paasmaandag 18 april een dagje naar de efteling. ik zal een paar tickets in mindering hebben aangezien ik verjaar in februari. normaal kost ticket rond de 38 euro. We vertrekken om 9u in gent, aan carrefour oostakker en om 9u45 aan station sint-niklaas achterkant. wie meerijd met iemand zal 15 euro extra moeten betalen voor de benzine en het parkingticket. meer informatie: miekepass@hotmail.com. coronapas is verplicht bij de efteling.

Centerparcs reis

hallo iedereen,

dit jaar gaan we ook naar centerparcs van maandag 26 september tem vrijdag 30 september naar centerparcs les ardennes in vielsalm. kostprijs is rond de 275 a 300 euro voor huur huisje, drank in het huisje, eten in het huisje plus twee keer buffet gaan eten in centerparcs, zwemmen en 1 activiteit. de vereiste is wel dat je vrij zelfstandig bent en zelf je kan aan en uitkleden. men kan nog altijd inschrijven bij miekepass@hotmail.com. er is nog plaats voor zes personen. ook is het belangrijk om een coronapass te hebben. is verplicht voor het zwemmen en het eten.