PAS(S) Kortrijk – minigolf

PAS(S) Kortrijk – minigolf

ACTIVITEIT 22 JUNI 2024

Minigolfen in Kortrijk
Op zaterdagnamiddag 22 juni gaan we minigolfen. Het mooiste minigolfterrein in Kortrijk vind je in het Astridpark op Overleie ! Test je balvaardigheid in een gezellig kader samen met je vrienden. Wie van je gezelschap wint de meeste holes? Het is hier baden in het groen en uitkijken naar de zonnige dagen in aantocht. Ideaal bij warm weer in onze schaduwrijke minigolf!
Een spelronde duurt gemiddeld 90 minuten. Na het minigolfen kan wie dat wil nog iets drinken en/of eten op het nabij gelegen terras (of bij slecht weer binnen in de cafetaria of een cafeetje dichtbij)

Wanneer: zaterdag 22 juni 2024
startuur: 13u45 • einduur: 17u00

Waar: Astridpark Kortrijk
Graaf de Smet de Naeyerlaan 8500 Kortrijk
De juiste locatie in het park zelf wordt uitvoerig (tekst en plannetje) meegegeven bij inschrijving

Voor wie? Voor iedereen met (een vermoeden van) autisme en eventueel één partner/ouder/brus/begeleider. Er wordt aan deze mensen gevraagd om de rust van de groep te respecteren en te helpen bewaren, waarvoor dank.

Kostprijs: Gratis met drankje achteraf, mits inschrijving op voorhand.
Inschrijven: ja
Voor: maandag 17 juni 24
Je stuurt een mail met vermelding van “minigolf”, je naam, je gemeente en je gsm-nummer. Dat laatste wordt alleen gebruikt in functie van deze activiteit.

Bijkomende info:
– PASS Kortrijk is een vrijwilligersorganisatie voor en door mensen met (vermoeden van) autisme. Er is geen professionele begeleiding voorzien, en in geval van ongeval komt je eigen familiale verzekering tussenbeide.
– Bij heel slecht weer wordt overwogen om de activiteit te beperken tot het drankje en gezellig babbelen in de cafetaria of café in de omtrek).
– Het gsm-nummer wordt enkel gebruikt voor deze activiteit en wordt niet doorgegeven aan derden.

PAS(S)-verantwoordelijke(n):
Goedroen
passkortrijk@gmail.com

Wegbeschrijving:
Het park is heel gemakkelijk bereikbaar met de wagen, voldoende parkeerterrein in de directe omgeving (zowel betalend als
gratis). Ook met het openbaar vervoer is dit park vlot bereikbaar, zie NMBS voor meer info.v

KEI VOOR AUTISME

KEI VOOR AUTISME

KEI-voor-autisme-namiddag

April is naar gewoonte onze autisme-maand. We doen mee met de Kei-voorautisme-actie en gaan heuse keien schilderen. We gebruiken daarbij zowel verf als verfstiften. De keien mogen we meenemen naar huis, of meegeven aan het stadsbestuur die ze dan op autismevriendelijke plekken in Kortrijk zal tentoonstellen, samen met alle andere Keien-voor-autisme die verzameld werden tijdens deze maand.

Wanneer: zaterdag 27 april 2024

startuur: 14u00 • einduur: 17u30

Waar: Kortrijk. Er wordt nog gezocht naar een aangenaam en vlot bereikbaar zaaltje in of rond Kortrijk-centrum. Het wordt vermoedelijk de centrum bibliotheek, op 550m van het station van Kortrijk. Het adres wordt zo snel mogelijk meegedeeld op de Facebookpagina, op passgroepen.be, of op eenvoudige vraag via passkortrijk@gmail.com

Voor wie? Voor iedereen met (een vermoeden van) autisme en eventueel één partner/ouder/brus. Er wordt aan deze mensen gevraagd om de rust van de groep te respecteren en te helpen bewaren, waarvoor dank.

Kostprijs: Gratis

Inschrijven: ja

Voor: woensdag 24 april 24

Je bent ingeschreven na de ontvangst van een mailtje, met vermelding van “Keivoor- autisme”, je naam, je gemeente en je gsm-nummer

Bijkomende info:

PASS Kortrijk is een vrijwilligersorganisatie voor en door mensen met (vermoeden van) autisme. Er is geen professionele begeleiding voorzien, en in geval van ongeval komt je eigen familiale verzekering tussenbeide.

Het gsm-nummer wordt enkel gebruikt voor deze activiteit en wordt niet doorgegeven aan derden.

PAS(S)-verantwoordelijke(n):

Goedroen

passkortrijk@glmail.com

Bowlingnamiddag

Op zaterdag 24 februari 2024 gaan we nog eens gaan bowlen in Kortrijk. Er wordt voor onze groep twee banen voorzien en we spelen elk twee spelletjes. Er wordt ook een drankje per persoon voorzien.

Wanneer: zaterdag 24 februari 2024

startuur: 14u00 • einduur: 16u00

Waar: Bowling De Max

Stationsplein 6A 8500 Kortrijk

De bowling ligt vlak aan het station, en is dus heel gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Voor wie? Deze activiteit is bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) autisme, met normale of hogere begaafdheid en voldoende zelfredzaamheid.

Kostprijs: 5€ cash, PASS Kortrijk betaalt de rest, dankzij subsidies van de Stad Kortrijk. Je betaalt ter plekke 5€ cash (géén payconiq of bancontact aanwezig)

Inschrijven: ja

Voor: woensdag 21 februari 24

Je bent ingeschreven door een mail te sturen naar pass.kortrijk@gmail.com, met vermelding van “bowling de Max”, je naam, de gemeente waar je woont, en je gsm-nummer. deze gegevens worden enkel gebruikt voor de activiteit zelf en voor de subsidieaanvraag bij de Stad Kortrijk.

Bijkomende info:

Om de deelnemers te kunnen indelen in twee gelijke groepen, zouden we het appreciëren dat iedereen op tijd aanwezig is.

PASS Kortrijk is een vrijwilligersorganisatie voor en door mensen met (vermoeden van) autisme. Er is geen professionele begeleiding voorzien.

Deelnemen is op eigen risico. De PAS(S) groep heeft geen ongevallenverzekering afgesloten voor deze activiteit. Uw familiale verzekering dekt de deelname.

PAS(S)-verantwoordelijke(n):

Femke en Goedroen

pass.kortrijk@gmail.com

Nieuwjaarsreceptie 2024

Nieuwjaarsreceptie 2024

We nodigen je uit om te klinken op het nieuwe jaar met warme en koude hapjes en een drankje (cava of vruchtensap) gevolgd door een korte quiz. Na de quiz kan er nog wat nagepraat worden met een drankje.
Hapjes worden gedurende de ganse namiddag geserveerd. Naast de cava of vruchtensap zijn ook twee extra drankjes inbegrepen in de prijs.

Voor wie?
Voor volwassenen met een autismespectrumstoornis en een normale tot hoge begaafdheid. Jouw partner is ook welkom. Tevens is het belangrijk dat men beschikt over voldoende zelfredzaamheid.

Wanneer?
Op zaterdag 20 januari 2024 van ong 14u t.e.m.18u

De locatie van de Nieuwjaarsreceptie is Ontmoetingsruimte t’Centrum in Torhout (Beerstraat 20 8820 Torhout). Ligt op 4 minuten stappen van het station. Er kan gratis worden geparkeerd in het centrum. Vergeet niet uw blauwe kaart te plaatsen in de blauwe zones! Hier vindt je de wegbeschrijving: https://maps.app.goo.gl/rAvH3LNVoumjxJnx5

Prijs van deze activiteit: een kleine financiële bijdrage van 7€ per persoon over te schrijven naar het rekeningnummer van PASS Kortrijk: BE71 6512 1029 2669 VOOR 13 JANUARI 2024. Betalingen erna worden niet in rekening gebracht. Vermeld in de overschrijving: “Nieuwjaarsreceptie, jouw naam (en naam van eventuele partner).

Inschrijven is verplicht en enkel geldig na TIJDIG overschrijven.

Inschrijving kan via dit google formulier https://forms.gle/i4KibUFaadBEHsoK7
Met dit formulier kan je ook aangeven of je een partner meebrengt.

Inschrijven vóór 13/01/24

Bijkomende nuttige informatie
Wie liever niet wenst deel te nemen aan de quiz kan rustig verder babbelen, supporteren of eventueel een wandeling maken in het centrum van Torhout.

Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt.

Cinema avond

We gaan op vrijdagavond 22 december 2023 naar de cinema. We beslissen in groep naar welke film we gaan. Indien er geen consensus is, dan splitsen we ons in maximaal twee groepen, en komen we erna terug samen om iets te drinken (vorige keer was dat in Mac Donalds net naast de Kinepolis). Je bent niet verplicht om achteraf samen iets te gaan drinken, je bent daar volledig vrij in.

Wanneer: vrijdag 22 december 2023
startuur: 19u30 • einduur: 22u30

Waar: Kinepolis Kortrijk
President Kennedylaan 100A 8500 Kortrijk

Voor wie? Voor alle mensen met (het vermoeden van) autisme en hun partner/beste vriend(in)

Kostprijs: 5€
Je betaalt ter plekke 5€ (gepast cash geld) aan Goedroen. De rest van het ticket wordt door de kassa van PASS Kortrijk betaald (dankzij de subsidies van de SAPH/Stad Kortrijk)

Inschrijven: ja
Voor: woensdag 20 december 23
Je kan je inschrijven door een mail te sturen naar pass.kortrijk@gmail.com met vermelding van: “cinema, je volledige naam, je woonplaats en je GSM-nummer”. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor het vlotte verloop van de activiteit en in het kader van onze subsidies.

Bijkomende info:
PASS Kortrijk is een vrijwilligersorganisatie voor en door mensen met (vermoeden van) autisme. Er is geen professionele begeleiding voorzien, en in geval van ongeval komt je eigen familiale verzekering tussenbeide.

PAS(S)-verantwoordelijke(n):
Goedroen
pass.kortrijk@gmail.com

Praatnamiddag

PASS Kortrijk

Activiteit 21 oktober 2023

Spreeknamiddag

We kunnen die namiddag samen praten over hetgeen ons allen bezig houdt, vragen stellen in de groep, tips geven hoe we het een en ander aanpakken, ervaringen uitwisselen, en zomeer. We zorgen er samen voor dat iedereen voldoende aan bod komt, voor zover zij dat zelf willen.

Wanneer: zaterdag 21 oktober 2023

startuur: 14u00 • einduur: 16u00

Waar: Wijkcentrum Overleie,

Overleiestraat 45, Kortrijk

Voor wie? Voor iedereen met (vermoeden van) autisme met voldoende zelfredzaamheid

Kostprijs: Gratis

Inschrijven: ja

Voor: woensdag 18 oktober 23

Je mailt naar passkortrijk@gmail.com met de naam van de activiteit, je eigen naam, je woonplaats en je gsm-nummer. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor de activiteit zelf, en voor de subsidies die we van Stad Kortrijk ontvangen.

Bijkomende nuttige informatie : Het is de bedoeling om een veilig sociaal gevoel te geven aan de deelnemers, daarom worden enkel mensen met (vermoeden van) autisme uitgenodigd tot deze activiteit.

PASS Kortrijk is een vrijwilligersorganisatie voor en door mensen met (vermoeden van) autisme. Er is geen professionele begeleiding voorzien, en in geval van ongeval komt je eigen familiale verzekering tussenbeide.

PAS(S)-verantwoordelijke(n):

Femke en Goedroen

passkortrijk@gmail.com

Spijkerpad Kortrijk

Op zaterdag 30 september 2023 gaan we een deel van Hoog Kortrijk beter leren kennen. En hoe kan dat anders dan er rustig doorheen te wandelen. We doen het Spijkerpad, langs kleine voetgangerswegjes doorheen de wijk. Alle info voor deze wandeltocht staat online op https://www.kortrijk.be/spijkerpad. Zij die dat willen kunnen de fotozoektocht meedoen.
Het tempo ligt laag, zodat er zoveel mogelijk mensen kunnen mee wandelen. Voor zij die dat willen wordt er halverwege een rustpauze voorzien. Het volledige traject is ongeveer 5 km.

Voor wie is de activiteit bedoeld ?
Deze activiteit is bedoeld voor al diegene met (vermoeden van) autisme met voldoende zelfredzaamheid, die graag op een rustig tempo wandelen en rondkijken.

Datum PAS(S)-activiteit :
Sep 30, 2023
Startuur : 2:00 PM
Einduur : 4:00 PM

Naam locatie / plaats :
Bibliotheek op de Lange Munte
Beeklaan 81, 8500 Kortrijk
We spreken af op de parking van de bibliotheek aan mijn wagen (Nissan grijze camionette)

Prijs van deze activiteit:
Gratis, er is op het einde een drankje voorzien (spa, water, cola zero of ice tea), voorkeur door te geven bij inschrijving

Inschrijven is verplicht : ja
Inschrijving gebeurt per mail naar passkortrijk@gmail.com, met vermelding van “Spijkerpad”, naam en voornaam, GSM en gemeente, alsook je voorkeur van drankje. Deze gegevens worden enkele gebruikt voor de activiteit zelf, en voor de subsidies die we van Stad Kortrijk ontvangen.
Inschrijven vóór : Sep 27, 2023

Bijkomende nuttige informatie : Het is de bedoeling om een veilig sociaal gevoel te geven aan de deelnemers, daarom worden enkel mensen met (vermoeden van) autisme uitgenodigd tot deze wandeling.

Houd rekening met de weersomstandigheden (kledij en schoenen). In geval van té slecht weer wordt de wandeling uitgesteld tot een latere datum en worden de ingeschrevenen tijdig, ten laatste een dag ervoor, verwittigd per SMS. Geef daarom zeker je GSM-nummer mee bij inschrijving.

PASS Kortrijk is een vrijwilligersorganisatie voor en door mensen met (vermoeden van) autisme. Er is geen professionele begeleiding voorzien, en in geval van ongeval komt je eigen familiale verzekering tussenbeide.

Zomeractiviteiten PAS(S) Kortrijk

De zomervakantie staat voor de deur, ideaal om voor de thuisblijvers een leuke activiteit te doen met vrienden.

In juli trekken we onze inlineskates aan voor een tocht langs de leie te Kortrijk. Meer informatie daarover vind je op de activiteitenpagina.

Voor augustus is het nog wat te vroeg (deze blog is opgemaakt begin juni) en doen we dus beroep op jullie creativiteit om zelf een leuke activiteit op poten te zetten. We laten jullie uiteraard niet in de steek en begeleiden we je graag naar een geslaagde namiddag.

Interesse voor augustus zelf iets te doen? Stuur zeker een mail naar passkortrijk@gmail.com en wie weet komt je idee op onze kalender.

Crea-namiddag – intuïtief schilderen

Op zaterdag 18 maart 2023 gaan we intuïtief schilderen. Intuïtief schilderen is een manier van zich ontspannen en met bepaalde verfkleuren je eigen ding doen. Hat doel is niet om iets moois te maken op zich, maar om de spanning in jezelf los te laten en de verfpenselen hun ding te laten doen. Het resultaat is steeds ‘mooi’.

De schilderwerkjes mag je meenemen naar huis.

WANNEER

zaterdag 18 maart 2023

van 14 – 17u

WAAR

Wijkcentrum Overleie

Overleiestraat 45, 8500 Kortrijk

Het zaaltje ligt op de eerste verdieping. Aanwijzingen op papier zullen ter plekke de juiste weg aangeven. Er is parkeergelegenheid in de omgeving.

VOOR WIE?

Voor alle mensen met (een vermoeden van) autisme en normale tot hogere begaafdheid en voldoende zelfredzaamheid.

KOSTPRIJS

Gratis

INSCHRIJVEN verplicht

Voor dinsdag 14 maart ’23

Door middel van mailtje naar passkortrijk@gmail.com met vermelding van 18/03 crea-namiddag. Je naam, je woonplaats en je gsm-nummer.

BIJKOMENDE INFO

Je brengt best je eigen verfborstels mee. Verf, afplaklint, potjes en stevig schilderpapier worden voorzien ter plekke. Je dient wel geschikte kledij aan te doen of mee te hebben.

PASS Kortrijk is een vrijwilligersorganisatie van en door mensen met autisme. Zij heeft geen eigen verzekering, bij eventuele calamiteiten komt je eigen familiale verzekering tussenbeide.

Uitslag Prision Island

Op 26 februari gingen we met PAS(S) Kortrijk naar Yeti Finlandia Gullegem voor te onstnappen uit de gevangenis te Prison Island. Er waren 5 groepen met elk 3 teamleden. Hieronder volgt de uitslag.

RangTeam naamPunten
1CKM603
2alcatraz468
3girlpower448
4ramses squad321
5mack brothers220

Hieronder volgt een gedetailleerde uitslag.

Dank aan allen die aanwezig waren en er een geslaagde activiteit van maakten.