Spijkerpad Kortrijk

Op zaterdag 30 september 2023 gaan we een deel van Hoog Kortrijk beter leren kennen. En hoe kan dat anders dan er rustig doorheen te wandelen. We doen het Spijkerpad, langs kleine voetgangerswegjes doorheen de wijk. Alle info voor deze wandeltocht staat online op https://www.kortrijk.be/spijkerpad. Zij die dat willen kunnen de fotozoektocht meedoen.
Het tempo ligt laag, zodat er zoveel mogelijk mensen kunnen mee wandelen. Voor zij die dat willen wordt er halverwege een rustpauze voorzien. Het volledige traject is ongeveer 5 km.

Voor wie is de activiteit bedoeld ?
Deze activiteit is bedoeld voor al diegene met (vermoeden van) autisme met voldoende zelfredzaamheid, die graag op een rustig tempo wandelen en rondkijken.

Datum PAS(S)-activiteit :
Sep 30, 2023
Startuur : 2:00 PM
Einduur : 4:00 PM

Naam locatie / plaats :
Bibliotheek op de Lange Munte
Beeklaan 81, 8500 Kortrijk
We spreken af op de parking van de bibliotheek aan mijn wagen (Nissan grijze camionette)

Prijs van deze activiteit:
Gratis, er is op het einde een drankje voorzien (spa, water, cola zero of ice tea), voorkeur door te geven bij inschrijving

Inschrijven is verplicht : ja
Inschrijving gebeurt per mail naar passkortrijk@gmail.com, met vermelding van “Spijkerpad”, naam en voornaam, GSM en gemeente, alsook je voorkeur van drankje. Deze gegevens worden enkele gebruikt voor de activiteit zelf, en voor de subsidies die we van Stad Kortrijk ontvangen.
Inschrijven vóór : Sep 27, 2023

Bijkomende nuttige informatie : Het is de bedoeling om een veilig sociaal gevoel te geven aan de deelnemers, daarom worden enkel mensen met (vermoeden van) autisme uitgenodigd tot deze wandeling.

Houd rekening met de weersomstandigheden (kledij en schoenen). In geval van té slecht weer wordt de wandeling uitgesteld tot een latere datum en worden de ingeschrevenen tijdig, ten laatste een dag ervoor, verwittigd per SMS. Geef daarom zeker je GSM-nummer mee bij inschrijving.

PASS Kortrijk is een vrijwilligersorganisatie voor en door mensen met (vermoeden van) autisme. Er is geen professionele begeleiding voorzien, en in geval van ongeval komt je eigen familiale verzekering tussenbeide.

Zomeractiviteiten PAS(S) Kortrijk

De zomervakantie staat voor de deur, ideaal om voor de thuisblijvers een leuke activiteit te doen met vrienden.

In juli trekken we onze inlineskates aan voor een tocht langs de leie te Kortrijk. Meer informatie daarover vind je op de activiteitenpagina.

Voor augustus is het nog wat te vroeg (deze blog is opgemaakt begin juni) en doen we dus beroep op jullie creativiteit om zelf een leuke activiteit op poten te zetten. We laten jullie uiteraard niet in de steek en begeleiden we je graag naar een geslaagde namiddag.

Interesse voor augustus zelf iets te doen? Stuur zeker een mail naar passkortrijk@gmail.com en wie weet komt je idee op onze kalender.

Crea-namiddag – intuïtief schilderen

Op zaterdag 18 maart 2023 gaan we intuïtief schilderen. Intuïtief schilderen is een manier van zich ontspannen en met bepaalde verfkleuren je eigen ding doen. Hat doel is niet om iets moois te maken op zich, maar om de spanning in jezelf los te laten en de verfpenselen hun ding te laten doen. Het resultaat is steeds ‘mooi’.

De schilderwerkjes mag je meenemen naar huis.

WANNEER

zaterdag 18 maart 2023

van 14 – 17u

WAAR

Wijkcentrum Overleie

Overleiestraat 45, 8500 Kortrijk

Het zaaltje ligt op de eerste verdieping. Aanwijzingen op papier zullen ter plekke de juiste weg aangeven. Er is parkeergelegenheid in de omgeving.

VOOR WIE?

Voor alle mensen met (een vermoeden van) autisme en normale tot hogere begaafdheid en voldoende zelfredzaamheid.

KOSTPRIJS

Gratis

INSCHRIJVEN verplicht

Voor dinsdag 14 maart ’23

Door middel van mailtje naar passkortrijk@gmail.com met vermelding van 18/03 crea-namiddag. Je naam, je woonplaats en je gsm-nummer.

BIJKOMENDE INFO

Je brengt best je eigen verfborstels mee. Verf, afplaklint, potjes en stevig schilderpapier worden voorzien ter plekke. Je dient wel geschikte kledij aan te doen of mee te hebben.

PASS Kortrijk is een vrijwilligersorganisatie van en door mensen met autisme. Zij heeft geen eigen verzekering, bij eventuele calamiteiten komt je eigen familiale verzekering tussenbeide.

Uitslag Prision Island

Op 26 februari gingen we met PAS(S) Kortrijk naar Yeti Finlandia Gullegem voor te onstnappen uit de gevangenis te Prison Island. Er waren 5 groepen met elk 3 teamleden. Hieronder volgt de uitslag.

RangTeam naamPunten
1CKM603
2alcatraz468
3girlpower448
4ramses squad321
5mack brothers220

Hieronder volgt een gedetailleerde uitslag.

Dank aan allen die aanwezig waren en er een geslaagde activiteit van maakten.

Nieuwjaarsreceptie Pas(s) West-Vlaanderen

Een samenwerking van (Pas(s) Brugge, Pas(s) actief Brugge, Pas(s) Kortrijk, Pas(s) Roeselare, Pas(s) auti-café Roeselare, Pas(s) Westhoek, Pas(s) gaming en Pas(s) sport)

We houden opnieuw een nieuwjaarsreceptie georganiseerd door alle West-Vlaamse Pas(s) groepen. Dit wordt opnieuw een gezellig samen zijn en er is de mogelijkheid nieuwe mensen te leren kennen. Er wordt cava en fruitsap voorzien als aperitief. Op de tafels voorzien we chips en nootjes. Er worden hapjes voorzien die bereidt worden op een professionele manier. Ook worden er frisdranken of water voorzien. Wie dit wil kan zich wagen aan een gezelschapsspel.

Wanneer:

zaterdag 21 januari 2023 Startuur: 15 uur. Einduur: 19 uur.

Waar:

RSL Oppost atelier 2

Brugsesteenweg 44

8800 Roeselare

https://rsloppost.be/

Zie bovenstaande website om foto’s te zien hoe het gebouw eruit ziet. Wanneer je binnenkomt in het gebouw dan begeef je u naar het eerste verdiep met de trap of met de lift. Je gaat binnen in het lokaal genoemd ‘atelier 2’.

Voor wie: Voor personen met een diagnose van autisme of een vermoeden daarvan. Tevens is het belangrijk dat men beschikt over een voldoende zelfredzaamheid.

Bijkomende info locatie/parkeren:

Het gebouw van RSL Oppost ligt op 800 meter stappen van het station van Roeselare. Er is parking in de omliggende straten. Let op voor parkeerboetes, betaal uw parkinggeld! Er zijn goedkope parkings op zaterdag te Roeselare. Iedere zaterdag vanaf 12 uur worden de bezoekers verwend met het bijzonder gunstig parkeertarief ‘lekker lang parkeren’. Deze parkeerformule geldt enkel voor Parking Ooststraat-Station en ook voor de andere centrumparkings: Wallenparking, parking De Munt en de Moermanparking. Voor slechts 1 euro kan je maar liefst 4 uur parkeren en voor 2 euro kan je 8 uur lang zorgeloos parkeren. Vanaf alle genoemde parkings is de afstand naar RSL Oppost overbrugbaar te voet.

Prijs en inschrijven:

5 euro. Te storten op het rekeningnummer van Pas(s) Roeselare

BE 94 6529 2694 4614 met vermelding van je naam in de mededeling.

Inschrijven voor 18 januari 2023.

Stuur ook een mail naar het mail-adres van Martine. Of zet je aanwezig op het FB evenement van Pas(s) Roeselare of Pas(s) West-Vlaanderen indien je daar lid van bent. Je krijgt een bevestiging als de 5 euro gestort is. (Binnen de 3 werkdagen.)              

Algemene bijkomende info:

Je kan gezelschapsspelen meebrengen. Stuur jullie woonplaats en GSM nummer mee via de inschrijving indien je dit nog niet deed. De woonplaats wordt gevraagd omdat sommige Pas(s) groepen subsidies  ontvangen van de stad waar de groep gevestigd is. Deze gegevens worden niet doorgegeven. Het GSM nummer wordt gebruikt in geval van onverwachte zaken om iedereen tijdig te kunnen verwittigen indien dit nodig zou blijken.  

Pas(s) verantwoordelijken:

Martine Noppe en alle collega vrijwilligers van Pas(s) WestVlaanderen.

martine.noppe1@telenet.be

passkortrijk@gmail.com

                        

                         

              

22/05/2022: Fotozoektocht Kortrijk

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste evenementen van PASS Kortrijk, schrijf u in op de website van Vlaamse Vereniging Autisme (VVA). Daarna
ontvangt u maandelijks een overzicht met PASS-evenementen! Ook kunt u onze Facebook-pagina. liken en zo op de hoogte blijven van het reilen en
zeilen bij PASS Kortrijk

We wandelen op een zondagnamiddag op het gemak in het centrum van Kortrijk rond, via aangename plaatsjes en door de rustige winkelstraten. Iedereen krijgt een wandelkaart en ook een aantal foto’s mee en probeert die in de juiste volgorde te plaatsen. Je kan individueel spelen ofwel in groep. Het is geen wedstrijd maar door het zoeken naar foto’s bekijk je de binnenstad veel aandachtiger en op een andere manier. De wandeling is ongeveer 5 kilometer en je komt daarbij tweemaal voorbij de Markt. Wie dus niet zo goed te been is, kan ook een deel van de wandeling meedoen en daarna rusten op de markt zelf.

PASS-VERANTWOORDELIJKE(N)
Goedroen Desmet

passkortrijk@gmail.com

VOOR WIE IS DE ACTIVITEIT BEDOELD?
Volwassenen en jongvolwassenen met autisme of een vermoeden daarvan (met normale of hoge begaafdheid), eventueel samen met partner en/of familie

LOCATIE/TIJDSTIP
Stad Kortrijk
Belfort, voorkant van het gebouw aan de Markt.

Zondag 22 mei 2022 van 14u tot 17u30.

BIJKOMENDE INFO
Kleed je volgens het weerbericht en doe vooral gemakkelijke wandelschoenen aan.

Neem wat zakgeld mee voor een drankje achteraf.

Mocht je voor de eerste keer meekomen, laat dan gerust iets weten, dan spreken we eventueel samen iets vroeger af.

PASS Kortrijk bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en heeft bijgevolg geen ongevallenverzekering. Jouw eigen familiale verzekering dekt eventuele ongevallen en/of schade.

PRIJS VAN DEZE ACTIVITEIT
Gratis. Kortrijkzanen krijgen een gratis drankje 😉
Ter plekke als je achteraf iets mee drinkt.

INSCHRIJVEN
Verplicht! Vòòr donderdag 19 mei 2022 via passkortrijk@gmail.com.

Je kan je inschrijven door ons te mailen met vermelding van de activiteit, je volledige naam en je gemeente. Dat laatste hebben we nodig i.v.m. subsidies. Jouw GSM-nummer gebruiken we enkel voor deze activiteit!

WEGBESCHRIJVING/PRAKTISCHE INFO
Je kan betalend parkeren onder het Schouwburgplein, dat is op vijf minuutjes wandelen van de Markt. Als je met de trein komt, reken dan op circa een kwartier wandelen.

09/04/2022: De Gevleugelde Stad

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste evenementen van PASS Kortrijk, schrijf u in op de website van Vlaamse Vereniging Autisme (VVA). Daarna
ontvangt u maandelijks een overzicht met PASS-evenementen! Ook kunt u onze Facebook-pagina. liken en zo op de hoogte blijven van het reilen en
zeilen bij PASS Kortrijk

Op zaterdag 9 april gaan we de Gevleugelde Stad in Ieper bezoeken. “De Gevleugelde Stad Ieper” is een internationaal promotiefestival voor circus en straattheater. Dit festival gaat door in de historische binnenstad en op de vestingen van Ieper.

WANNEER
zaterdag 9 april 2022
13u30 – 17u30

WAAR
Ieper, station: R. Colaertplein 35, 8900 IEPER
Nabij het station zijn de parkeerplaatsen eerder beperkt, kom dus zeker op tijd.
Er is genoeg plaats binnen de 10 minuten wandelafstand.
Mogelijks zijn er werken op de spoorlijn Kortrijk-Ieper en wordt deels een bus ingelegd. Informeer je goed alvorens te vertrekken.
We spreken af aan de voordeur van het station.

INSCHRIJVEN
Verplicht voor 06/04/’22.
Inschrijven is verplicht om organisatorische redenen. Dit kan door een mail te sturen naar passkortrijk@gmail.com met vermelding van “De gevleugelde stad”, je naam en je stad (dit laatste omwille van de subsidies). Geef ook je GSM-nummer door voor mocht er iets onverwachts wijzigen zodat wij je kunnen bereiken.

PRIJS
Gratis

VOOR WIE?
Voor personen met (een vermoeden van) een diagnose van autisme of een vermoeden daarvan.

ORGANISATOR(EN)
Goedroen

BIJKOMENDE INFO
We vertrekken vanaf het station en wandelen rustig naar de markt. Daar ontdekken we de verschillende artiesten en blijven her en der hangen om ze te bekijken.
Houd er rekening mee dat het behoorlijk druk en intens kan zijn met veel mensen, geluid en andere soorten prikkels. Neem GSM en wat zakgeld mee, kleed je volgens het weer en neem de nodige Covid-maatregelen in acht – voor zover ze op dat moment gelden.
Aangezien PASS Kortrijk geen eigen verzekering heeft, is jullie eigen familiale verzekering van toepassing.

19/03/’22: Spreeksessie

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste evenementen van PASS Kortrijk, schrijf u in op de website van Vlaamse Vereniging Autisme (VVA). Daarna
ontvangt u maandelijks een overzicht met PASS-evenementen! Ook kunt u onze Facebook-pagina. liken en zo op de hoogte blijven van het reilen en
zeilen bij PASS Kortrijk

Beste vrienden

We houden een praatnamiddag met als thema het signaleringsplan. Femke legt uit wat dat precies inhoudt en achteraf kan daarover gepraat worden.

Voor Femke en haar omgeving is deze tool een houvast en een waardevol iets.
We voorzien voor elke deelnemer een blanco signaleringsplan dat nadien – thuis of bij therapeutische hulp – ingevuld kan worden.
Na de praatsessie is er mogelijkheid om wat bij te praten met een drankje. Dit is uiteraard een vrije keuze, je kan de groep vroeger verlaten indien gewenst.

WANNEER
zaterdag 19 maart 2022
van 14u – 16u

WAAR
Wijkcentrum Overleie
Overleiestraat 45
8500 KORTRIJK

INSCHRIJVEN
Verplicht. Stuur voor 12/03/’22 een mail naar passkortrijk@gmail.com.

!

PRIJS
gratis. Breng echter wat kleingeld mee voor een eventueel drankje nadien.

VOOR WIE?
Voor volwassenen met (een vermoeden van) autisme met voldoende zelfredzaamheid.

ORGANISATOR(EN)
Femke en Ozzie
passkortrijk@gmail.com

MEER INFO
Geef bij inschrijven je naam en voornaam door en de plaats waar je woont. Graag ook je gsm-nummer dat enkel in geval van nood zal worden gebruikt.
Indien dit je eerste keer is, mag je gerust een vertrouwenspersoon meenemen naar de praatnamiddag. Ook indien je wat drempelvrees hebt, kan je een kwartier vroeger dan de rest toekomen. Laat ons dat dan liefst op voorhand weten zodat wij voorbereid zijn op jouw vroege komst.
PASS Kortrijk werkt enkel met vrijwilligers en heeft geen eigen verzekering. We komen dus niet tussen bij eventuele diefstal, ongevallen of schades!

Team A: februari & maart 2022

Team A (van De Stroom vzw) organiseert in februari en maart:

– 19/02/’22: Bowling
– 09/03/’22: spellenavond

BOWLING
Op zaterdag 19 februari gaan we bowlen in de MAX te Kortrijk in een gezellige sfeer en goed gezelschap.
Je hoeft geen professionele bowlingspeler te zijn om mee te gaan: iedereen is welkom!
Wat: Bowling in de MAX
Waar? Stationsplein 6a, 8500 KORTRIJK
Wanneer? 14u – 15u30
nschrijven: Stuur een mail naar info@destroom.be
Wat meebrengen: Mondmasker + Covid Safe Ticket + identiteitskaart.
Kostprijs: € 10 + zakgeld voor als je iets wilt drinken

SPELLENAVOND
Waar: Sint-Janslaan 1, 8500 KORTRIJK
Wanneer: 19u – 21u
Inschrijven: Stuur een mail naar info@destroom.be: “Ik ben [je naam] en schrijf mij in voor de spellenavond!”
Wat meebrengen: Mondmasker + zakgeld om iets te drinken
Kostprijs: € 1
Drank: € 1.5 voor een blikje frisdrank/water of pils, € 2.5 voor zwaardere bieren
Rust: Er is geen stille ruimte. Je kan wel gemakkelijk de zaal verlaten om even naar buiten te gaan.

27/02/’22: IJsschaatsen

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste evenementen van PASS Kortrijk, schrijf u in op de website van Vlaamse Vereniging Autisme (VVA). Daarna
ontvangt u maandelijks een overzicht met PASS-evenementen! Ook kunt u onze Facebook-pagina. liken en zo op de hoogte blijven van het reilen en
zeilen bij PASS Kortrijk

Beste vrienden

Op zondag 27 februari gaan we schaatsen op ijsbaan De Piste te Kortrijk.
Als je hiervoor wilt inschrijven kan dit via e-mail naar passkortrijk@gmail.com, voor donderdag 24 februari.

We spreken om 13u30 af aan de ingang. Gelieve je daarvoor warm aan te kleden en zeker je handschoenen niet te vergeten, schaatsen kunnen ter plekke gehuurd worden. Inkom en eventuele huur ijsschaatsen gebeurt door jullie zelf. Er is wel een sponsorbudget voorzien van maximaal € 200. Het sponsorbedrag dat we zullen ontvangen, zal achteraf worden gedeeld door het aantal deelnemers.

WANNEER
zondag 27 februari 2022
van 13u30 tot ongeveer 18u

WAAR
Gentsesteenweg 131
8500 KORTRIJK

INSCHRIJVEN
Verplicht. Stuur voor 24/02/2022 enkel een mailtje naar passkortrijk@gmail.com
Gelieve naam, adres en GSM-nummer door te geven bij inschrijving.

!

PRIJS

VOOR WIE?
Voor volwassenen met (een vermoeden van) autisme met voldoende zelfredzaamheid.

(er zijn geen gediplomeerde begeleiders aanwezig)

ORGANISATOR(EN)
Hein
passkortrijk@gmail.com

MEER INFO
De PAAS-groep heeft geen verzekering voor gebeurlijke ongevallen. Enkel je eigen persoonlijke verzekering komt tussenbeide in geval van ongevallen of schade. Gelieve hiermee rekening te houden.
Houd zeker de Covid-maatregelen op de voet! Het kan dus zijn dat de activiteit wijzigt of zelfs vervalt en het op laatst veranderd wordt. Geef daarom zeker bij inschrijving je GSM-nummer door en houd ook je mailverkeer in de gaten.