23/11/’19: Spreeknamiddag

thema ‘Vriendschappen en relaties’

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste evenementen van PASS Kortrijk, schrijf u in op de website van Vlaamse Vereniging Autisme (VVA). Daarna ontvangt u maandelijks een overzicht met PASS-evenementen! Ook kunt u onze Facebook-pagina liken en zo op de hoogte blijven van het reilen en zeilen bij PASS Kortrijk

Omdat dit de eerste keer is dat PASS Kortrijk een spreeknamiddag organiseert, houden we het eenvoudig en gezellig. Het onderwerp van deze spreeknamiddag is vriendschap & relatie. Het is de bedoeling dat hier in een open en ongedwongen sfeer over kan gepraat worden en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Natuurlijk is er mogelijkheid om over andere zaken te praten. Het is ook OK als je hierover zelf niet wil praten, maar gewoon aanwezig bent om te luisteren naar wat andere mensen met autisme hierover te vertellen hebben.

De activiteit start om 14u, maar als je niet vertrouwd bent met PASS Kortrijk of de omgeving, dan kan je altijd max. een kwartier op voorhand komen. Gelieve dit dan wel duidelijk te laten weten wanneer je inschrijft. De activiteit duurt tot 17u, maar iedereen is vrij om vroeger te vertrekken indien men dit wenst.


WANNEER: zaterdag 23 november 2019 van 14-17u

WAAR: Centrum Overleie: Overleiestraat 45, 8500 KORTRIJK
Hou rekening met betalend parkeren. Gratis parkeren kan je in de omgeving van de Graaf de Smet de Naeyerlaan / Herderstraat. Van daar is dit een vijftal minuten stappen naar de zaal.

VOOR WIE? Voor personen met een normale of hogere begaafdheid met autisme of vermoeden ervan, familie en vrienden.


KOSTPRIJS: Gratis. Breng echter wat kleingeld mee voor een drankje


INSCHRIJVEN: verplicht, vòòr 21/11/2019. Laat via passkortrijk@gmail.com t.a.v. de verantwoordelijke voor deze activiteit weten dat je aanwezig bent die namiddag.


PASS-verantwoordelijke(n):
dhr. Ozzie Vandendriessche
passkortrijk@gmail.com
0471 21 07 38

26/10/’19: “Iedereen Mondiaal” in Kortrijk

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste evenementen van PASS Kortrijk, schrijf u in op de website van Vlaamse Vereniging Autisme (VVA). Daarna ontvangt u maandelijks een overzicht met PASS-evenementen! Ook kunt u onze Facebook-pagina liken en zo op de hoogte blijven van het reilen en zeilen bij PASS Kortrijk

Ieder team krijgt een gps-toestel in handen en stapt in de rol van een wereldburger. Groepjes nemen het tegen elkaar op met vragen en opdrachten op verschillende locaties in de stad. In een wirwar van straatjes ontdek je de stad op een andere manier. Een unieke city-game dat wordt gespeeld op gloednieuwe tablets. Een echte aanrader voor teambuilding, op een vrijgezellenfeest, met je vereniging of gewoon met een groep vrienden. Het gps-stadsspel gaat door in het stadscentrum van Kortrijk. Op de vertrekplaats krijgen jullie de speluitleg en de tablets. We verwachten dat elk team een fototoestel ter beschikking heeft, dit mag ook de camerafunctie op je smartphone zijn. Dit spel duurt maximaal 3 uur, inclusief speluitleg en nabespreking. Minimum 8 tot maximum 30 deelnemers.


WANNEER: zaterdag 26 oktober 2019 van 14 tot 17u30

WAAR: Grote Markt, 8500 KORTRIJK (aan het Belfort)

VOOR WIE? Voor personen met een normale of hogere begaafdheid met autisme of vermoeden ervan, familie en vrienden.


KOSTPRIJS: € 10.-, bij inschrijven maken we het bankrekeningnummer bekend waarnaar kan worden overgeschreven


INSCHRIJVEN: verplicht, vòòr 19/10/2019. Mailen naar passkortrijk@gmail.com t.a.v. Jelle en Goedroen


BIJKOMENDE INFO
Het evenement gaat pas door vanaf 8 personen, vraag je vrienden en familie mee!
Dit wordt een prettige namiddag in deze leuke stad!
Indien dit evenement afgelast wordt, krijgen de ingeschrevenen daar persoonlijk bericht van en wordt het inschrijvingsgeld direct teruggestort
Zeker verwittigen indien u onverwachts niet kunt deelnemen of later toekomt.
PASS Kortrijk is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen of diefstal/verlies van materiaal.
Iedereen is best in het bezit van zijn GSM, zodat men bij onverwachtse zaken steeds bereikbaar is.


PASS-verantwoordelijke(n):
Jelle Callens
Goedroen Desmet
passkortrijk@gmail.com


WEGBESCHRIJVING: Kortrijk-centrum is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op wandelafstand van het station.

Cinema Kinepolis

We gaan een aangename filmavond beleven in de Kinepolis in Kortrijk.

WANNEER: 20/09/’19 van 19 tot 22u30

WAAR: Kinepolis Kortrijk: President Kennedylaan 100a, 8500 KORTRIJK
(parking onder Kinepolis mits betaling)

KOSTPRIJS: tussen € 8.50 en € 14 naargelang film/korting. Ter plaatse afrekenen

INSCHRIJVEN: voor zaterdag 14/09/’19. Mail naar passkortrijk@gmail.com t.a.v. Goedroen & Jelle.

VOOR WIE? Voor personen met een normale of hogere begaafdheid met de diagnose autisme of een vermoeden daarvan.

BIJKOMENDE INFO: Uw mail wordt beantwoord vanaf 5 september 2019 (daarvòòr ben ik in verlof in het buitenland). Dit evenement gaat slechts door bij minstens 3 inschrijvingen. Indien dit evenement afgelast wordt, krijgen de ingeschrevenen daar persoonlijk bericht van. Zeker verwittigen indien u onverwachts niet kunt deelnemen of later arriveert. PASS Kortrijk is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen of diefstal/verlies van materiaal. Iedereen is best wél in bezit van zijn GSM, zodat men bij onverwachte zaken steeds bereikbaar is.

PASS-verantwoordelijke(n):
Goedroen
Jelle
passkortrijk@gmail.com

De Kinepolis ligt vlakbij de autosnelweg E17 en de Kortrijkse Ring R8. en is het gemakkelijkst te bereiken via de wagen. Er is parking beschikbaar aan de Expo. De Kinepolis valt ook te bereiken via openbaar vervoer, let echter wel dat er na de film minder kans is op geschikt openbaar vervoer! Bij problemen, gelieve ruim op voorhand contact op te nemen met de verantwoordelijke via mail of sms, zodat gezocht kan worden naar een oplossing.

Info PASS Kortrijk

Missie

Enthousiaste vrijwilligers met autisme, zonder verstandelijke beperking, zijn de drijvende kracht achter PASS. PASS wordt ondersteund door de VVA (Vlaamse Vereniging Autisme).

Wij zijn een vereniging van autonome zelfhulpgroepen voor (jong-)volwassenen met een vorm van autisme, of een vermoeden daarvan, zonder verstandelijke beperking.

Contactgegevens

U kunt mailen naar passkortrijk@gmail.com.

We zijn ook terug te vinden op Facebook: PASS Kortrijk. Ook via deze manier kunt u ons bereiken!