Auti-Ladies Fotozoektocht en drink

Wanneer:

Zondag 5 mei 2024, start om 15 uur, einde om 17u30.

Waar:

Koers, Polenplein 15, 8800 te Roeselare. Ik wacht je op aan de grote glazen deur van Koers, aangrenzend aan de ruime parking van het Polenplein. Het is 5 minuten wandelen vanuit het Station.

Wegbeschrijving:

Je kan o.a. parkeren op het Polenplein.

Voor wie:

Voor (jong) volwassenen vrouwen met een normale of hogere begaafdheid en met de diagnose autisme (of een vermoeden daarvan) en voldoende zelfredzaamheid.

Prijs:

Deze activiteit is gratis. Geld voorzien voor eventueel een drankje achteraf (niet verplicht).

Inschrijven:

Ja, voor zaterdag 4 mei 2024. Inschrijven via passroeselare@gmail.com

Je kan ook inschrijven via de FB groep van Pas(s) Roeselare op het evenement dat aangemaakt wordt indien je daar lid van bent. Toegang op die groep wordt verleend na minstens één deelname aan een pass-activiteit van Pas(s) Roeselare of het auti-café. Deze activiteit gaat door bij een minimum van 2 personen tot een maximum 8 deelnemers.

Bijkomende info:

Voorzie in gepast schoeisel en kledij rekening houdende met het weer. Vrijblijvend mag je je gsm nummer doorgeven om je te verwittigen als de activiteit onverwachts niet doorgaat. Je wordt sowieso dan ook per mail verwittigd.

Pas(s) auti-ladies verantwoordelijke:

Katrien Moons passroeselare@gmail.com

Wil je meer weten of heb je drempelvrees? Stuur dan een mailtje naar passroeselare@gmail.com

Uw mail wordt steeds beantwoord en vertrouwelijk behandeld! Dit binnen de 1 tot 4 werkdagen.

Praatavond Pas(s) Roeselare

DE KUNST VAN HET EVENWICHT

Woensdag 24 april 2024, 19 tot 21 uur.

TRAX; in repititieruimte 2 op de eerste verdieping, Traxweg 1, 8800 te Roeselare. Stap naar de linkerkant van het gebouw die deels open is en ga binnen langs de witte deur. Je stapt de korte gang door en neemt de trap naar de eerste verdieping.

Indien u op het domein TRAX niet kan parkeren is er in de omliggende straten ook parking alsook in de parking onder het station.

Voor (jong) volwassenen met een normale of hogere begaafdheid en met de diagnose autisme (of een vermoeden daarvan). Wij verwachten ook dat iedere deelnemer over een goede zelfredzaamheid beschikt. *

Deze activiteit is gratis. Dranken zijn te verkrijgen aan 1 euro.

Ja, voor maandag 23 april 2024. Inschrijven voor deze praatavond via passroeselare@gmail.com Je krijgt een bevestiging binnen de 3 tot 5 werkdagen. Je kan ook inschrijven via de FB groep van Pas(s) Roeselare op het evenement dat aangemaakt wordt indien je daar lid van bent. Toegang op die groep wordt verleend na minstens één deelname aan een pass-activiteit van Pas(s) Roeselare of het auti-café.

Stuur jullie gsm nummer mee bij je inschrijving indien je dit nog niet deed of bij een eerste deelname. Kun je onverwachts niet aanwezig zijn laat dit weten per sms aub. Wie wat drempelvrees heeft of bij een eerste deelname is het mogelijk om 15 minuten eerder te komen.

Martine Noppe:   051 249498   0494 270019

Dries Denys:    0496 938967

passroeselare@gmail.com

Mensen met een vergelijkbaar communicatieniveau komen eerder tot verbinding en dat is de bedoeling van deze Pas(s) groep.

Paasbrunch en Gezelschapsspelletjes

Paasbrunch en Gezelschapsspelletjes

We komen samen voor een lekker gezellige paasbrunch: Heel veel paaseieren, ei, croissants, chocoladekoeken, brood, cake, vers fruit, ham, kaas, yoghurt en confituur.
Drank: fruitsap, appelsap, melk, koffie en thee.

Nadien spelen we nog gezelschapsspelletjes.
Breng gerust wat gezelschapsspelletjes mee.

Wanneer: maandag 1 april 2024 starduur: 10u00 • einduur: 16u00

Waar: – Huis met Vele Kamers Oostmeers 105 8000 Brugge – parking: station Chantrellstraat 42-62, 8000 Brugge

Voor wie? Volwassenen met ASS, vrienden en partners

Kostprijs: Paasbrunch 10€
– Verplicht voor 27/3/2024 10€ overschrijven naar dit rekeningnummer BE18 0015 7535 4465 je voornaam en familienaam in vullen bij mededeling. Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt en het invulformulier ingevuld hebt. – vergeet niet wat kleingeld mee te nemen voor een drankje ‘s middags 1€-5€ -Parking: 1,20 €
Vanaf het 5e uur: 6,10 €

Inschrijven: 
Voor 27/3/2024 in te schrijven via het Google formulier Klik Hier Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt en het invulformulier ingevuld hebt.

Bijkomende info:
– Deze activiteit is op eigen risico. PASS Actief Brugge heeft geen ongevallen verzekering.

PAS(S)-verantwoordelijke(n):
Elise Vansteenkiste
E-mailadres: elise_vansteenkiste@hotmail.com
GSM: 0497 17 93 54

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is f015e5ac679a578b1b91c9cb5d6fc889-4.jpgNieuwjaarsreceptie 2024

Nieuwjaarsreceptie 2024

We nodigen je uit om te klinken op het nieuwe jaar met warme en koude hapjes en een drankje (cava of vruchtensap) gevolgd door een korte quiz. Na de quiz kan er nog wat nagepraat worden met een drankje.
Hapjes worden gedurende de ganse namiddag geserveerd. Naast de cava of vruchtensap zijn ook twee extra drankjes inbegrepen in de prijs.

Voor wie?
Voor volwassenen met een autismespectrumstoornis en een normale tot hoge begaafdheid. Jouw partner is ook welkom. Tevens is het belangrijk dat men beschikt over voldoende zelfredzaamheid.

Wanneer?
Op zaterdag 20 januari 2024 van ong 14u t.e.m.18u

De locatie van de Nieuwjaarsreceptie is Ontmoetingsruimte t’Centrum in Torhout (Beerstraat 20 8820 Torhout). Ligt op 4 minuten stappen van het station. Er kan gratis worden geparkeerd in het centrum. Vergeet niet uw blauwe kaart te plaatsen in de blauwe zones! Hier vindt je de wegbeschrijving: https://maps.app.goo.gl/rAvH3LNVoumjxJnx5

Prijs van deze activiteit: een kleine financiële bijdrage van 7€ per persoon over te schrijven naar het rekeningnummer van PASS Kortrijk: BE71 6512 1029 2669 VOOR 13 JANUARI 2024. Betalingen erna worden niet in rekening gebracht. Vermeld in de overschrijving: “Nieuwjaarsreceptie, jouw naam (en naam van eventuele partner).

Inschrijven is verplicht en enkel geldig na TIJDIG overschrijven.

Inschrijving kan via dit google formulier https://forms.gle/i4KibUFaadBEHsoK7
Met dit formulier kan je ook aangeven of je een partner meebrengt.

Inschrijven vóór 13/01/24

Bijkomende nuttige informatie
Wie liever niet wenst deel te nemen aan de quiz kan rustig verder babbelen, supporteren of eventueel een wandeling maken in het centrum van Torhout.

Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt.

Body worlds Vital

Body worlds Vital

Body Worlds Vital laat het lichaam zien als bevroren in zijn optimale staat
Dr. Gunther von Hagens’ BODY WORLDS Vital is een compleet eigen hoofdstuk in de beroemde reeks BODY WORLDS tentoonstellingen (ook gekend als
Körperwelten). De multimediale tentoonstelling onderzoekt hoe levensbedreigende ziektes zoals kanker, diabetes en hartziektes kunnen bestreden worden met een gezonde, aangepaste levensstijl. Meer dan 200 anatomische preparaten van échte menselijke lichamen, plastinaten, tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. Gezond, fris, sterk en in beweging. Dankzij het plastinaat herkennen we onszelf,
onze kwetsbaarheid en het wonder dat we zijn. Deze fysieke herkenning
stimuleert een nieuwe, gezondheidsbewuste levensstijl. BODY WORLDS VITAL BRUGGE – Body Worlds Vital Brugge

– Na het museum doen we nog een kleine wandeling!

-Voor wie zin geeft kunnen we ’s avonds om 18:30 nog iets gaan eten bij Mister
Spaghetti. Menu • Mister Spaghetti – A Restaurant For Badass Spaghettoholics. (mister-spaghetti.com)

Wanneer: zaterdag 14 oktober 2023 startuur: 14u30 – einduur: 18u00

Waar: Oud Sint Jan – Mariastraat 38 8000 Brugge

Voor wie? volwassenen met een normaal tot hoogbegaafd met autisme
spectrum stoornis, vrienden en partner ( zelfredzaamheid)

Kostprijs: Ter plaatse betalen – Body worlds Vital €18,50 – Mister-spaghetti Drankje €2,50 – €10 Eten €10 – €25

Inschrijven: ja – Body worlds VitalVerplicht inschrijven tot en met 13/10/2023 – Mee eten naar Mister Spaghetti inschrijven tot en met 10/10/2023 – in te schrijven via het Google formulier Klik Hier

Bijkomende info:
Deelnemen is op eigen risico want PASS Actief Brugge geeft geen
ongevallenverzekering. Ben je te laat of kan je niet komen bel of SMS dan naar
mijn GSM nummer voor dat de activiteit begint.

PAS(S)-verantwoordelijke(n): Elise Vansteenkiste
E-mail: elise_vansteenkiste@hotmail.com – GSM: 0497 17 93 54 In de week ben ik bereikbaar vanaf 16u tot 20:30. In het wiekend ben ik bereikbaar vanaf 9u tot 20:30.

Broken Age gamesessie

We spelen opnieuw een adventure game, deze keer Broken Age uit 2014.

De game vertelt het verhaal van Vella Tartine en Shay Volta, twee tieners in gelijkaardige situaties, maar radicaal verschillende werelden. De speler kan vrij schakelen tussen hun verhalen, waardoor ze de controle over hun eigen leven kunnen nemen en kunnen omgaan met de onverwachte avonturen die volgen.
Broken age is met de hand geanimeerd en bevat heel wat puzzels. De stemmen worden ingesproken door onder andere Elijah Wood, Masasa Moyo en Jack Black.

De game is een singleplayer point & click adventure game, maar het is fijn om samen met een groep het verhaal te doorlopen en de puzzels op te lossen. Vergelijk het een beetje met een escape room.
We maken daarom gebruik van streaming waardoor het scherm met alle deelnemers gedeeld kan worden. Ikzelf zal het spel bedienen. De communicatie gebeurt via een voice kanaal.

Belangrijk: je hoeft het spel zelf niet aan te kopen. Voor jou is het dus volledig gratis.

Om de voice chat niet te chaotisch te maken (en het streamen vlot te laten verlopen) zal ik maximum 4 andere deelnemers toelaten. Wacht dus niet te lang om in te schrijven.
Nog belangrijk om te weten is dat de game in het Engels is, dus een basiskennis is noodzakelijk.

Je hebt geen specifieke software nodig, enkel een browser is voldoende. De links naar de stream en het voicekanaal zal doorgestuurd worden.

Meer info over de game is hier te vinden:
https://store.steampowered.com/app/232790/Broken_Age/

Optioneel kan je ook lid worden van onze PASS Gaming groep via deze
link: https://s.team/chat/kQuAVg2B


⌚ Wanneer?
dinsdag 9 mei 2023
20u – 22u

📍 Waar?
Online

Voor wie?
Voor volwassenen met een diagnose van autisme of een vermoeden daarvan

✍ Inschrijven
Voor dinsdag 9 mei 2023, door een mail te sturen naar passgroepgaming@gmail.com.

PAS(S)-verantwoordelijke(n):

Nerdland Festival

Het Nerdland Festival is het grootste openlucht wetenschapsfestival van België, georganiseerd door o.a. Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel.

Wat kan je verwachten?
Een gigantisch programma van meer dan 200 shows, focus talks en experiences.

Enkele voorbeelden:

  • Scheire en De Schepping LIVE (show)
  • De wetenschap achter pretparken (focus talk)
  • Live opname van de Nerdland Podcast (show)
  • Het nieuws achter de schermen (experience)
  • Vlieg met een F-35 (experience)
  • Het onstaan van de tijd met Thomas Hertog (focus talk)
  • Stand-up comedy met o.a. Jens Dendoncker en Bart
    Cannaerts

Bekijk het volledige programma op de website:
https://www.nerdlandfestival.be/nl/programma

Tussendoor kan je iets eten of drinken bij de vele standjes.
Ik ga zelf op zaterdag en zondag. Laat bij je inschrijving weten of je zaterdag of zondag komt (of beide). Je tickets koop je zelf via de website.
Niet iedereen heeft dezelfde interesses, dus uiteraard krijg je zelf de vrijheid om zelf je programma samen te stellen. Ook hoef je niet de volledige dag aanwezig te zijn.


⌚ Wanneer?
zaterdag 27 mei
09u30: opening deuren & foodcourt
10u00: start shows en activiteiten (tot 01u00)
01u00: festival sluit

zondag 28 mei
09u30: opening deuren & foodcourt
10u00: start shows en activiteiten (tot 01u00)
01u00: festival sluit

📍 Waar?
Provinciaal Domein Puyenbroeck
Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke
https://www.nerdlandfestival.be/nl/praktisch/bereikbaarheid

💶 Prijs
39 euro (dagticket za of zo), 60 euro (combiticket za en zo), 28 euro (dagticket vrijdag)
Koop zelf je ticket op voorhand via de website:
https://www.nerdlandfestival.be/nl/tickets
Wacht niet te lang om tickets te kopen. Het kan uiteraard uitverkocht zijn als je te lang wacht.

Voor wie?
Voor volwassenen met een diagnose van autisme of een vermoeden daarvan

✍ Inschrijven
Voor 23 mei 2023, door een mail te sturen naar passgroepgaming@gmail.com.

PAS(S)-verantwoordelijke(n):

14 april ’23: Sketch noting

Tekst en tekeningen kan je heel makkelijk (of heel creatief) combineren.

Je kan er bijvoorbeeld notities mee nemen

Al doende ontdek je ook meer over jezelf. Ik maakte spontaan onderstaande schets maakte, bedacht ik dat ze veel zegt over mijn job, maar ik veel meer ben dan dit.

En het is een krachtig middel om je mening te uiten:

We verwachten je om 20:00 uur op ons vast adres: Tiensesteenweg 63, Leuven.
Wij zorgen voor wat basis tekenmateriaal, maar je kan natuurlijk je eigen spullen meebrengen.