Donkere gedachten gesprek

gecoacht door DDSoft vzw


Een lichtpunt in donkere dagen

Well-being

Het zijn momenteel donkere dagen. De COVID-19 pandemie maakt deze nog moeilijker dan ze al zijn voor heel wat mensen. Daarom zetten we een lichtje voor ons raam om elkaar te steunen. De feestdagen komen er ook aan, niet eenvoudig voor de meest eenzamen in onze maatschappij. Wij, van DDSoft vzw, dachten wat kunnen we nog meer voor elkaar betekenen? 

Het is vooral mentaal een zware last, er lijkt geen einde in zicht. Ergens weten we wel dat alles voorbijgaat ook “donkere gedachten” maar toch kan het ons helpen deze uit te spreken en te weten dat anderen ook eenzaam zijn, pijn ervaren, piekeren, geen keuzes meer kunnen maken enz… Je bent niet alleen met je gevoelens. Gelukkig kunnen ze ook veranderen. Ons kwetsbaar opstellen ten op zicht van elkaar kan mooie momenten opleveren.  

Online een kwetsbaar gesprek aangaan

Met dit online gespreksmoment wil DDSoft vzw kansen bieden aan mensen om zichzelf te zijn, hun masker even af te zetten en zich kwetsbaar te tonen. Respectvol luisteren we naar elkaar en bieden steun. De vragen opgemaakt door WATWAT zijn een leidraad om met elkaar in gesprek te gaan. WATWAT ontwierp ze voor jongeren (in het kader van Rode Neuzen dag) onder het motto: “waar je ook mee zit, donkere gedachten hebben we allemaal wel eens”. Het online opzet en de context creëert DDSoft vzw.  

Wat

Een gesprek aan de hand van vragen in verband met ‘Donkere gedachten’ via ZOOM.

Na een korte inleiding worden de deelnemers in groepjes geplaatst van maximum 4 geplaatst. Voor een half uurtje praatje met dit groepje op basis van de voorgestelde vragen. Vertel jouw ervaring en gevoelens aan de hand van de gestelde vraag. Je kiest er zelf voor wat je deelt. Aangezien je je kwetsbaar moet opstellen mag je deelnemen met enkel je voornaam in beeld of onder een bijnaam.

Er wordt een korte pauze voorzien. 

Na de pauze ga je opnieuw voor een half uurtje met dezelfde mensen in gesprek. Aan het einde van de sessie is er ruimte om te delen hoe je het gesprek hebt ervaren. Ook feedback voor de organisatoren is welkom.

Na inschrijving krijg je een link in je mailbox die je gebruikt om deel te nemen. De 2 momenten zijn los van elkaar te volgen. 

Voor wie

Deze momenten worden inclusief georganiseerd. Iedereen is welkom. Voel je je wel eens eenzaam en verloren, wil je anderen een hart onder de riem steken in deze donkere tijden, kan je niet om met de feest periode… dan zijn deze sessie zeker iets voor jou.

Wanneer

0Zaterdag 19 december van 14 uur  tot 16 uur 
Zaterdag 26 december van 14 uur tot 16 uur 

Info en inschrijven