Bezoek Pixel Museum in Brussel

Als openingsactiviteit voor PAS(S) Gaming brengen we een bezoek aan het Pixel Museum, een museum over video games in Brussel. Je ontdekt er zowel het verleden, het heden en de toekomst van de video games. De collectie van het Pixel Museum bestaat uit meer dan 250 spelletjes, waarvan sommige nooit in Europa zijn uitgebracht, en nog eens ruim 2.000 items die de geschiedenis van gaming en merchandising schetsen. De eerste gameconsole, de Odyssey van Magnavox is er te bezichtigen, maar je leert er ook hoe concurrenten als Nintendo en Atari elkaar bestookten met nieuwigheden, hoe het idee van de Game Boy ontstond of hoe de immens populaire consoles vaak gekloond werden door andere bedrijven. Het Pixel Museum is ook interactief, want de liefhebbers kunnen – coronaproof – hun vingervlugheid testen op meer dan 50 consoles en speelautomaten, met oude én nieuwe games.

Afhankelijk van het aantal inschrijven is het ook nog mogelijk dat we ’s middags een restaurant bezoeken.

⌚ Wanneer?
Zaterdag 19 februari 2022
14u – 16u

📍 Waar?
Pixel Museum
Rue Picard 3, 1000 Brussel
Het museum is gelegen de site van Tour & Taxis. Op onderstaande link vind je de exacte locatie van het museum op de site:
https://pixel-museum.brussels/toegang-tot-het-museum

Voor wie?
Voor personen met een diagnose van autisme of een vermoeden daarvan.

💶 Kostprijs
Museum: 12 euro (standaardtarief). Kortringstarieven zijn hier te vinden: https://pixel-museum.brussels/toegangsprijzen

✍ Inschrijven
Voor woensdag 16 februari door een mail te sturen naar passgroepgaming@gmail.com. Vermeld ook jouw mobiel telefoonnummer. Het is de bedoeling dat je zelf je tickets online koopt via deze link: https://pixel-museum.brussels/tickets.

ℹ Bijkomende informatie
De informatie i.v.m. COVID is hier te vinden: https://pixel-museum.brussels/covid

Wegbeschrijving
https://pixel-museum.brussels/toegang-tot-het-museum

PAS(S)-verantwoordelijke(n)