Auti-Ladies praatnamiddag

Thema: Gedachten en gevoelens bij vrouwen met autisme

Hoe uiten we onze gevoelens en tonen we die vlug of hou je die liever voor jezelf? Misschien weet je wat je voelt maar kan je het niet zo goed met de juiste
woorden weergeven. Of als je dat wel zou doen ben je bang om verkeerd
begrepen te worden. En hoe ervaar je sterke emoties van anderen?

PAS(S) Ladies Roeselare is ontstaan vanuit de praatavonden van de gemengde groep. Het is een praatgroep specifiek bedoeld voor vrouwen met autisme of een vermoeden daarvan. Een tijdje terug kwamen wij al samen met een kleine groep. Deze praatavonden gaan terug door een 3-tal of 4-tal keer per jaar. In een gemoedelijke sfeer kan je gelijkgestemde zielen ontmoeten. Je mag actief deelnemen of gewoon komen luisteren. Je bent niet verplicht altijd aanwezig te zijn, je komt als je daar tijd of zin in hebt. Er wordt een thema voorzien rond autisme waar we het tijdens deze namiddag over zullen hebben. Tijdens de laatste samenkomst waren we met 8 tot 12 vrouwelijke deelnemers.

Wanneer:

Zaterdag 15 juni 2024, start om 14 uur, einde om 16 uur.

Waar:

TRAX; in de vergaderruimte op de eerste verdieping, Traxweg 1, 8800 te Roeselare. Stap naar de linkerkant van het gebouw die deels open is en ga binnen langs de witte deur. Je stapt de korte gang door en neemt de trap naar de eerste verdieping. Op het einde van deze gang vind je het lokaal. Ben je nieuw en vind je de ingang niet dan kan je me opbellen.

Wegbeschrijving:

Je kan op het domein TRAX niet parkeren, er is in de omliggende straten ook parking alsook in de parking onder het station.

Voor wie:

Voor (jong) volwassenen vrouwen met een normale of hogere begaafdheid en met de diagnose autisme (of een vermoeden daarvan) en voldoende zelfredzaamheid.

Prijs:

Deze activiteit is gratis. Dranken zijn te verkrijgen aan 1 euro.

Inschrijven:

Ja, voor vrijdag 14 juni 2024. Inschrijven via martine.noppe1@telenet.be Je kan ook inschrijven via de FB groep van Pas(s) Roeselare op het evenement dat aangemaakt wordt indien je daar lid van bent. Toegang op die groep wordt verleend na minstens één deelname aan een pass-activiteit van Pas(s) Roeselare of het auti-café. We laten maximum 10 deelnemers toe om de gespreksnamiddag rustig te kunnen laten verlopen.

Bijkomende info:

Stuur jullie gsm nummer mee bij je inschrijving indien je dit nog niet deed of bij een eerste deelname. Dit nummer wordt enkel gebruikt indien de samenkomst onverwachts niet kan doorgaan. Kun je plots niet aanwezig zijn laat dit weten per sms aub. Wie wat drempelvrees heeft of bij een eerste deelname is het mogelijk om 15 minuten eerder te komen. Hou rekening met het feit dat Roeselare een winkelstad is waar het qua verkeer op zaterdag zeer druk kan zijn.

Pas(s) auti-ladies verantwoordelijke:

Martine Noppe: martine.noppe1@telenet.be   051 249498   0494 270019

Wil je meer weten of heb je drempelvrees? Stuur dan een mailtje naar martine.noppe1@telenet.be Uw mail wordt steeds beantwoord en vertrouwelijk behandeld! Dit binnen de 3 tot 5 werkdagen.