11 maart 2022: Talent

Je talent, dat is datgene wat jij zo goed kan, dat je niet begrijpt dat anderen het moeilijk of vermoeiend vinden. Dikwijls heb je pas door dat iets een talent is als anderen je er op wijzen.

Een talent hebben is ook geen garantie dat je iets kan betekenen voor anderen en nog minder dat je daarvoor gewaardeerd zal worden. Om je talent in te kunnen zetten, “verkocht te krijgen”, heb je nog een paar ondersteunende vaardigheden nodig (overleggen met klanten of collega’s, bijvoorbeeld).

Bovendien wordt je niet altijd afgerekend op wat je presteert, maar ook op hoe je het presenteert en of je goed ligt in de groep. Kritiek op je werk is soms vermomde jalousie en tast je zelfbeeld aan.

Als je na ontslag outplacement training krijgt, is je talenten ontdekken één van de eerste topics. Ik heb er een paar interessante technieken voor geleerd. Ook bij de Vlaamse Vereniging Autisme zet men hierop in.

Op 11 maart, vanaf 20:00 uur breng ik een bloemlezing van wat ik daar geleerd heb, met veel ruimte voor ervaringsuitwisseling.

Inschrijven met een mailtje naar pass.leuven@gmail.com